στη σελίδα μας θα βρείτε δραστηριότητες, ιδέες,υλικό, ....... για το νηπιαγωγείο !!!

" καλή εξερεύνηση "

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

ο Αη-Βασίλης....και τα μαθηματικά!!!!

γράμμα από τον Άγιο-Βασίλη!!!


με αγωνία σήμερα τα παιδιά έτρεξαν στο φάκελλο που άφησαν χθες τα γράμματά τους για τον Αη-Βασίλη.......τα πήρε άραγε  μαζί του ??? θα μας φέρει τα δώρα ???? ααααα!!!! στο φάκελο δεν υπήρχαν πια τα γράμματα ........παρά μόνο ένα......που δεν ήταν από  τα δικά μας!!!   αρχίσαμε τις υποθέσεις ....ποιος θα μπορούσε να μας αφήσει ένα γράμμα.......γρήγορα καταλήξαμε ........ήταν του Αη-Βασίλη!!!    να το διαβάσουμε ......τι να λέει??? 
ο Αη-Βασίλης μας έλεγε οτι πήρε τα γράμματά μας.....μοίρασε τις ευχές μας στα παιδιά του κόσμου ....και μας έφερε δώρα για να μας ευχαριστήσει........έφερε: 4 πακέτα δώρων για να τα τοποθετήσουμε κάτω από το δέντρο μας........6 μπάλες για να στολίσουμε το δεντράκι μας......2 παιχνίδια για να παίζουμε............και φυσικά λιχουδιές για να μας γλυκάνει!!!!!  τι κρίμα όμως.....μόλις μπήκε στην αυλή του νηπ/γείου μας, δυνατός άνεμος φύσηξε, άρπαξε το σάκο του και τα σκόρπισε......μόνο τα 2 παιχνίδια απόμειναν πάνω στην έδρα της κυρίας..........μας ζητούσε να τον βοηθήσουμε να τα μαζέψει!!!! τι λέτε παιδιά θα βοηθήσουμε???
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙπήραμε τσάντες και ξεχυθήκαμε στην αυλή......
ψάξαμε από δω ψάξαμε από κει........τα  συγκεντρώσαμε!!!


ας τα μετρήσουμε.....πόσα μάζεψε ο καθένας??? και τι ??? τα καταγράψαμε!!!
τα παιδιά ομαδοποιούσαν και μετρούσαν τα ευρήματά τους.....  σε φύλλο εργασίας σημείωναν (κάτω από κάθε αντικείμενο) τόσες γραμούλες όσα και τα αντίστοιχα πράγματα που είχαν βρει.......στη συνέχεια έγραφαν τον αντοίστιχο αριθμό και το σύνολο!!!χρωμάτισαν.....


ας μοιράσουμε και τις λιχουδιές!!! φτάνουν για όλους ??? είναι τόσες όσα και τα παιδιά??? θα πάρουν όλοι??? για να δούμε......αντιστοιχίζουμε-μοιράζουμε!!!


τέλεια ο Αη-Βασίλης δεν ξέχασε κανέναν!!!
ώρα να παίξουμε και με τα παιχνίδια που έφερε ο Άγιος-Βασίλης!!!πάζλ!!! ρίχνουμε το ζάρι και τοποθετούμε το ανάλογο κομμάτι στο πάζλ.......όποιος το συμπληρώσει πρώτος κερδίζει!!!


μετά χωριστήκαμε σε ομάδες.......τοποθετήσαμε τις καρτέλες στα τραπεζάκια μας........σκορπίσαμε τα γράμματα στο πάτωμα......μουσική......και όποια ομάδα έφτιαχνε πρώτη την αντίστοιχη λεξούλα της καρτέλας.......κέρδιζε!!! στην ομάδα του αστεριού βάζαμε έναν παίχτη παραπάνω, μια και το αστέρι είχε ένα γράμμα παραπάνω από το έλατο.....

το πάζλ με τον Αγιο -Βασίλη το βρήκαμε στο: kidsweb.de

5 σχόλια:

Αριάδνη είπε...

Ε! ΝΑ! ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ! ΩΡΑΙΑ!!

Νηπιαγωγός Πυθαγορείου είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΔΩΡΩΝ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕ!

Κική είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ . ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!!!!!ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΧΑΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!

1ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ είπε...

τι ωραίο παιχνίδι που παίξατε,φαντάζομαι ότι τα παιδιά θα ξετρελάθηκαν να είστε καλά και του χρόνου με υγεία ...
Λία

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ είπε...

ναι !! τα παιδιά ξετρελάθηκαν.....ακόμα το κουβεντιάζουν!!!