στη σελίδα μας θα βρείτε δραστηριότητες, ιδέες,υλικό, ....... για το νηπιαγωγείο !!!

" καλή εξερεύνηση "

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

"Follow our magic trails" ευρωπαϊκό πρόγραμμα, eTwinning !!!

"Follow our magic trails"...
ο τίτλος του φετινού μας ευρωπαϊκού eTwinning project με τη συνεργασία 8 σχολείων και 12 εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ουκρανία.


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα


     Ακολουθώντας τα μαγικά τους μονοπάτια οι μαθητές, με αφορμή μια φωτογραφία που θα λάβουν από κάθε συνεργαζόμενο σχολείο θα προσπαθήσουν να γνωρίσουν τις πόλεις και περιοχές των φίλων τους, να παρουσιάσουν την δική τους και τέλος να δημιουργήσουν μαζί την πόλη των ονείρων τους. Μέσα από διάφορους θεματικούς άξονες όπως την τοπική ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα μνημεία, τη μουσική και το γενικότερο κοινωνικοπολιτισμικό τους περιβάλλον θα συγκρίνουν και θα ανακαλύψουν τις ομοιότητες και διαφορές που υπάρχουν από περιοχή σε περιοχή, θα ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε τόπος και θα ψάξουν να βρουν λύσεις, θα υιοθετήσουν το αγαπημένο τους σημείο, θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και συνεργατικά θα φτιάξουν έναν φανταστικό οδηγό της πόλης των ονείρων τους, την φανταστική τους πόλη και την ιστορία της σε παραμύθι.

     

Στόχοι προγράμματος 

Μέσα από αυτό το έργο ελπίζουμε τα παιδιά: 
 • Να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν μεταξύ τους.
 • Να διερευνήσουν το κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον των συνεργαζόμενων σχολείων και να βρουν ομοιότητες και διαφορές με το δικό τους. 
 • Να συλλέξουν πληροφορίες και να γνωρίσουν την τοπική ιστορία, τα ήθη και έθιμα, τις μουσικές του τόπου τους και των άλλων περιοχών.
 •  Να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε περιοχή και να προσεγγίσουν την έννοια του ενεργού πολίτη βρίσκοντας λύσεις σε αυτά τα προβλήματα αποκτώντας περιβαλλοντική συνείδηση. 
 • Να εξασκηθούν στη σύνθεση πλοκής και στις ικανότητες συνεργατικής γραφής 
 • Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και φαντασία τους. 
 • Να καλλιεργήσουν ποικίλες δεξιότητες στις Τ.Π.Ε ( αναζήτηση στο διαδίκτυο, χρήση web 2.0 εργαλείων κ.α.) 
 • Να ανακαλύψουν σε ένα χάρτη πόλεις, χωριά κ.α κατανοώντας ότι ο χάρτης είναι πηγή πληροφοριών και να φτιάξουν τον δικό τους. 

  Αναμενόμενα αποτελέσματα 


       Το τελικό προϊόν του έργου θα είναι η δημιουργία της πόλης των ονείρων των παιδιών μέσα από έναν οδηγό πόλης, τον ψηφιακό χάρτης της και την ιστορία της σε παραμύθι. Τα αποτελέσματα που ελπίζουμε να δούμε στα παιδιά των συνεργαζόμενων σχολείων είναι να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους σε ικανοποιητικό βαθμό, να αποκτήσουν δεξιότητες στις ΤΠΕ και να προσεγγίσουν τους αρχικούς στόχους που έχουμε θέσει.

  Δεν υπάρχουν σχόλια: