στη σελίδα μας θα βρείτε δραστηριότητες, ιδέες,υλικό, ....... για το νηπιαγωγείο !!!

" καλή εξερεύνηση "

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

συμβόλαιο της ομάδας/προστάτεψε το δάσος είναι πηγή ζωής ...

 Θεματικός κύκλος εργαστηρίων δεξιοτήτων: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

κλιματική αλλαγή-φυσικέςκαταστροφές, πολιτική προστασία

Θέμα «προστάτεψε το δάσος είναι πηγή ζωής»

1ο εργαστήριο:

«Δημιουργούμε το συμβόλαιο της ομάδας μας»


1η Δραστηριότητα  :


Το ερέθισμα για την εκκίνηση του σχεδίου δράσης δόθηκε από μια επίσκεψη που οργανώσαμε με τους μαθητές/τριες στο δασάκι της γειτονιάς μας. 

Γυρίζοντας στο σχολείο και κάνοντας έναν απολογισμό της επίσκεψης οι μαθητές/τριες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για αυτά που είδαν στο δασάκι. 

Δημιουργήθηκε το πρόβλημα: 

«Πώς βρέθηκαν τα σκουπίδια εκεί και τι κινδύνους δημιουργούν στο δάσος». «Τι μπορούμε να κάνουμε»; 

Αποφασίζουμε να χωριστούμε σε ομάδες για να διαμορφώσουμε το πλαίσιο δράσης. 






2η Δραστηριότητα  :

Οι μαθητές/τριες εισάγονται στο θέμα μέσα από ένα παιχνίδι κίνησης και ρυθμού και στη συνέχεια δημιουργούν το συμβόλαιο δράσης της ομάδας. 

Η κάθε ομάδα αποφασίζει τους κανόνες, τους καταγράφει με όποιον τρόπο μπορεί π.χ. τους ζωγραφίζει, τους «γράφει» και ένας εκπρόσωπος από κάθε ομάδα αναλαμβάνει να τους παρουσιάσει στην ολομέλεια της τάξης.





3η Δραστηριότητα  :

.Οι μαθητές/τριες συνθέτουν τα έργα τους σε ένα μεγάλο χαρτί δημιουργώντας έτσι την αφίσα με τους κανόνες της ομάδας, η οποία αναρτάται σε ένα εμφανές σημείο στην τάξη και έχουν συμφωνήσει όλοι να τηρούν τους κανόνες που έχουν θέσει





υλικό:

 file:///C:/Users/User/Desktop/000/%CE%B5%CF%81%CE%B3%20%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%89%CE%BD%2022-23/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%88%CE%B5%20%CF%84%CE%BF%20%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9%20%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AE%20%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82.pdf








Δεν υπάρχουν σχόλια: